lördag 17 januari 2009

Varma Marseille

Solsken!!!

Äntligen värme!!! Så fort vi tog steget ur tåget till Marseille kände man sig genast gladare. Och efter en hel dag utomhus i staden hade vi fortfarande känsel i både tårna och händerna. Jag som kom i vinterjacka och tjock yllehalsduk insåg genast att jag var fel klädd. Jämför dessa bilderna med bilden från Europapark. Påsvantar, skidstrumpor och mössor är nu nergrävt längst ner i resväskan!

Marseille är en underbar stad som ligger vid havet med många små byggnader och hus. Men som vanligt har allt en baksida - Marseille är Frankrikes allra farligaste stad. Det är många invandrare från Afrika som är fattiga och lever på gatan. Vi har sett många konstiga människor i stan; en som hällde vatten i en trumpet och sen försökte spela så att vatten sprutade överallt, en annan stod och skrek rakt ut i luften av ingen anledning och en trejde gick baklänges med ett trumset på ryggen. Vi har blivit varnade av företaget att aldrig bära någonting som förknippas med Disney och aldrig gå omkring ensamma i stan. Vi har också fått extra säkerhetsvakter som följer oss hem i tunnelbanan. I morse var tunnelbanan avstängd på grund av "aggressioner från förgående dag".


Joyce och jag vid stranden i Marseille.

Medelhavet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt. Det förtjänade du. Fortsätter resan nu söderut så det blir varmare, varmare... varmare......

Josefine sa...

Det blir några dagars värme sen åker vi tillbaka norr till Tyskland. Men efter Berlin är det Malaga så man får väl stå ut.